Onze visie

Garage2020 ontwikkelt alternatieven voor de huidige jeugdhulp vanuit de belevingswereld van kinderen en jongeren. Hierdoor kunnen alle kinderen en jongeren profiteren van de aanwezige kansen in Nederland.

Garage2020 doet dit door experts uit verschillende werelden met elkaar te verbinden:
> Zorgprofessionals
> Data scientists
> Design thinkers
> Filosofen
> Business developers etc.

Onze missie

Organisatorische veranderingen zijn een optie. De Garage2020 gaat in feite nog een stap verder. Het is onze ambitie om met deze alternatieven jeugdhulp overbodig te maken.

Meerdere Garages in Nederland
Uiteindelijk is het idee dat er minimaal zes Garages in Nederland komen die in een open verbinding met elkaar staan. De verschillende en pluriforme groepen weten elkaar te vinden, delen kennis, inspireren elkaar en kunnen indien van toepassing prototypes in gezamenlijkheid ontwikkelen. Met andere woorden, ze versterken elkaar. Initiatief nemende en deelnemende organisaties willen substantieel bijdragen aan maatschappelijke doelen.

Initiatiefnemer

Met de wens op een andere manier innovatieve processen in te richten, kennis te benutten van buiten de sector en andere manieren van zorg te ontwikkelen, heeft Jarabee Garage2020-Twente opgericht. Jarabee heeft dit initiatief genomen omdat zij merkten dat het binnen een bestaande organisatie lastig is om echt radicaal anders te organiseren.

Als initiatiefnemer wil Jarabee de onafhankelijke stichting Garage2020-Twente blijvend ondersteunen door het leveren van kennis en expertise.

Ons team

Fleur Mensink

Gedragswetenschapper en beleidsmedewerker

Fleur is goed op de hoogte van de kansen en knelpunten in het sociale domein. Door haar werkervaring als gedragswetenschapper binnen jeugdzorg en als beleidsmedewerker bij gemeenten.

Rene Stam

Designer

Rene is ondernemer, al ruim 12 jaar als eigenaar van Conceptlicious en daarnaast als bestuurder van Stichting GameLab Oost. Hij werkt dagelijks aan serious games binnen het zorg en welzijn domein.

Wouter van Kooten

Zelfstandig Organisatie adviseur

Wouter is als organisatie-adviseur vaak te vinden als externe consultant. Met een trackrecord binnen de financiele- en jeugdhulp- wereld is Wouter specialist in proces-, risico- en verandermanagement.