Laden Evenementen

« Alle Evenementen

1 t/m 5 April | Samen toekomst maken – Een Hackaton tegen Kindermishandeling

5 april @ 15:00 - 17:00

Voor tienduizenden kinderen in Nederland is het de dagelijkse realiteit. Kindermishandeling is, samen met andere vormen van huiselijk geweld, het grootste geweldsprobleem van onze samenleving. Kindermishandeling komt in Nederland naar schatting 119.000 keer per jaar voor. Dat betekent dat gemiddeld in iedere schoolklas van 30 leerlingen 1 kind zit dat wordt mishandeld. Geschat wordt dat de mishandelingen leiden tot 50 doden per jaar. Kindermishandeling kan fysiek of psychisch geweld zijn, maar ook verwaarlozing.

Nog te veel signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling worden gemist. Wij denken dat digitalisering een belangrijk middel is om kindermishandeling anders en effectiever te kunnen aanpakken, zonder daarbij de privacy van de betrokkenen of kinderen in gevaar te brengen. Ga jij de uitdaging met ons aan?

De vraag om te hacken: “Hoe kunnen we acteren tegen kindermishandeling meer een gezamenlijke verantwoordelijkheid maken van ons allemaal, niet enkel de professional.”

In de eerste week van april zal met partners uit verschillende werkvelden in een hackathon vijf dagen gewerkt worden aan bovenstaand vraagstuk. In de hackaton strijden circa vier tot zes multidisciplinaire teams tegen elkaar, waarna een jury het beste concept/prototype kiest. De winnaar krijgt een plek op het landelijke congres: ‘Samen toekomst maken’.

Partners:

De founding partners zijn Garage2020-Twente, Universiteit Twente, Noaberkracht, Gamelab Oost, Centrum gemeente Enschede namens het Twents actieprogramma geweld hoort nergens thuis. Andere deelnemende partners zijn Jeugdbescherming Overijssel, Technologie &  Zorg Academie en Jarabee.

De Hackaton:
Locatie: Design lab, Universiteit Twente
Datum: 1 april tot 5 april 2019

De Pitches

5 april 2019 – 15:00 tot 17:00

Gegevens

Datum:
5 april
Tijd:
15:00 - 17:00

Organisator

Fleur
E-mail:
Fleur@garage2020.nl

Klik hier om u in te schrijven

Tribe Loading Animation Image

Locatie

Designlab Universiteit Twente
Designlab Universiteit Twente Hengelosestraat 500
Enschede, Nederland
+ Google Maps